En vecka kvar!!

 
Det är verkligen helt galet att jag om en vecka kommer att ha hämtat Lakritz! :-D Jag längtar såå mycket! Idag var har jag t.o.m. varit och köpt hundgodis <3 Det låter kanske inte särskilt märkvärdigt, men för mig som längtat efter en egen hund i ca 15 år är det stort att köpa hundgodis till min egen blivnade hund. Men oj vad svårt det var att hitta svenskproducerat godis av svenskt kött! Likaså svenska tuggben. Först var jag till arken Zoo, sendan till Granngården och slutligen till Ica Maxi. På Ica Maxi hittade jag äntligen svenska tuggisar, fast då hade jag redan hunnt köpa en del annat som antagligen inte är svenskt... Det känns mycket bättre att köpa svenskt. Helst vill jag ju ha krav-märkt också, men det lär man ju inte kunna få tag på i vanliga affärer :-( Tänkte åka till City Gross någon dag också och kolla om de har svenska råa märgben som jag kan koka. I övrigt har jag köpt hundtandkräm, öronrengöringsmedel och en reflex.
 
Nu har jag bestämt mig för försäkringsbolag också, det känns skönt. Det blir If. Känns bra med deras fasta självrisk.
 
Nej, nu måste jag försöka fokusera på tentaplugg! Jag vill ju inte ha någon omtenta i sommar!
 
Just det, vi var och hälsade på valparna för några veckor sedan. Här är några bidler från besöket <3
 
 

Fästingmedel och försäkring

Om fyra veckor har jag hämtat hem min lilla krabat. Det känns overkligt! Tänk att det om fyra veckor kommer springa omkring en busig liten valp här i lägenheten!!
 
Jag har bestämt att hunden ska få heta Lakritz <3 Jag har beställt ett par ID-brickor där hundens namn och mitt telefonnummer kommer stå.
 
Nästa vecka sak vi förhopnningsvis få träffa valparna :-D Ännu vet jag inte vilken valp jag kommer få, men det gör inget. Det är bara bra att uppfödaren väntar länge med att bestämma det, så att valparna hinner utveckla personligheter. 
 
Jag har grubblat mycket på det här med fästingmedel och har nu ändrat riktining igen. Nu känner jag att jag inte vill sätta på min hund några fästingmedel i form av nervgift. Det känns helt enkelt inte bra. Även fast biverkningar inte är vanliga så känns det fel att utsätta hunden och oss för dessa gifter. Eftersom jag uppmanas att tvätta händerna efter att ha satt på hunden ett fästinghalsband/droppat på hunden en vätska känns det inte bra någonstans att hunden ska gå runt med det medlet på sig. Dessutom står det på något/vissa av fästingmedlen att barn inte ska ha långvarig intensiv kontakt med en behandlad hund. Kan det då vara så bra för den lilla valpen att gå runt med giftet på sig??? Nej, det känns inte alls bra. Jag ska prova med ett kosttillskott som heter Fixodida Zx och kombinera det med en sprejlösning plus ett schampoo som luktar tjära. Eventuellt ska jag också köpa ett bärnstenshalsband. Då använder jag i alla fall flera metoder samtidigt och förhopnningvis hjälper någon. Dessutom kommer jag gå igenom hunden noga och leta fästingar vaje dag och även borsta hunden efter promenader för att på så vis få bort de otäcka varelserna så fort som möjligt.
 
I övrigt klurar jag på det här med försäkringsbolag. Det är inte lätt att veta vilket bolag man ska välja. Jag vill ju självklart ha en bra försäkring.
 
Hej svejs!
 
PS: Nu har jag betalat handpenning på valpen :-D

Svårt att koncentrera sig på annat

Jag tänker bara på den lilla valpen, hela tiden. Jag tänker på var den ska sova, vilka regler vi ska ha, vad den ska heta och hur vi ska miljöträna. Jag tänker på fästingmedel och försäkringar mm mm. Jag har faktiskt annat jag borde fokusera på, exempelvis tentan jag ska skriva imorgon. Men det är svårt som sagt. Tankarna vandrar iväg hela tiden.
 
Just nu lutar det åt att hunden ska få heta Lakritz :-D
 
 
 
 

flattiepawprints

En blogg om min flatcoated retriever Lakritz

RSS 2.0