Veterinärbesöket

Nu har vi varit till veterinären. Veterinären kunde inte säga vad hudirritationen beror på, men jag fick instruktioner om att smörja honom med inotyol-salva i en vecka och sedan blir det återbesök. Lakritz har fått en tratt för att han inte ska kunna slicka och klia sig när han är själv eller på natten. Han är inte imponerad av tratten och har försökt att bita sönder den. 
 

Första veterinärbesöket bokat

På torsdag ska Lakritz till veterinären och få sina testiklar undersökta. Lakritz har under ganska lång tid haft en liten rodnad på testiklarna och nu har det blivit värre. Huden är väldigt röd på vissa ställen och han har ett par områden där huden är brunaktig. Dessutom är huden lite skrynklig på vissa ställen. Därför kontaktade jag djursjukhuset idag och fick en tid inbokad. Hoppas att det inte är något allvarligt. Som matte blir man ju alltid lite orolig när något är avvikande med vovsen!
 
Idag blev det mer hundbus för Lakritz. Denna gång var det med Enzo.
 

Vi skvallrar vidare

Jag försöker att vara så konsekvent jag kan med skvallerträningen, men det är rätt bökigt. Jag går ständigt runt med klickern runt handleden, ser till att ha godis och leksak nära till hands och spanar efter hundar. Sedan måste jag hålla koll på när Lakritz i sin tur upptäcker hunden och belöna just exakt då. Det kanske inte låter så bökigt, men det är det. Jag måste komma ihåg att ta med allt ut varje gång, jag måste ha det lättillgängligt och jag måste ständigt skanna omgivningen och Lakritz oavsett om han är lös eller kopplad. Vidare blir det inte lättare av att jag måste få av mig vantarna innan jag kan gräva fram godis till Lakritz. Det är inte alltid som man hinner förbereda sig. Emellanåt får man ju plötsliga och oväntade hundmöten. Då ska man hinna ta tag i klickern, klicka, ta av sig vanten, ge godis och se till att Lakritz sköter sig vid själva hundmötet. Men han har redan börjat söka ögonkontkat med mig lite grann när vi möter en annan hund. Fast det beror kanske mest på att han vet att jag har smarrigt godis i handen :-P
 
Idag när vi var ute och gick träffade vi en blandrastik som Lakritz fick busa med. Tiken är en blandning mellan golden och pudel och är 2 år gammal. Hon var inte riktigt lika leksugen som Lakritz och hon satte morrande och skällande Lakritz på plats. Men de sprang omkring och härjade en hel del också.
Min lilla apportör.
 
Just det, häromdagen var det en farbror som sade till mig att Lakritz var en imponerande och respektingivande hund. Hahaha, lilla Lakritz! :D
 
 
 
 
 

flattiepawprints

En blogg om min flatcoated retriever Lakritz

RSS 2.0