Det kommer bli vår tur :-D

 
Den 14 november ska jag och Lakritz göra inträdesprov till räddningskursen!! Jag har funderat mycket fram och tillbaka och bestämt mig för att ta chansen nu när den kommit. Kanske får vi aldrig möjlighet att göra det här annars. Om vi klarar inträdesprovet kommer det bli mycket träning, men jag känner mig redo för det. Visst är det tråkigt att bli uppbokad nästan varje lördag under hela kursens gång, men det är ju som det är. Kursen är upplagd så och det är inget att göra åt saken. Vill man gå kursen är det bara att gilla läget.
 
Idag var det förträff nr 3 av 4. De flesta har ännu inte fått veta om de kommer bli erbjudna att göra inträdesprov eller inte. Men vissa ekipage har instruktörerna redan valt ut till inträdesprovet. Jag och Lakritz var ett av dessa ekipage, vilket känns extra bra. Vi är inget gränsfall och det finns inget som instruktörerna vill fundera på innan de erbjuder oss att göra inträdesprovet :-)
 
Idag kollade instruktörerna hur hundarna funkar i rasmiljöer och i mörker. De kollade också så att hundarna accepterar att ha andra hundar nära inpå sig. Vi fick tränga in oss 8 ekipage i ett trångt utrymme på kanske 5 kvadratmeter och så lågt i tak att vi människor inte kunde stå upp. Det blev ett väldigt liv på den grupp som jag hamnade i. Det var flera hundar som inte alls gillade det här och de morrade för fullt. Lakritz morrade också lite, men slutade ganska fort. Lite får hundarna tjafsa, men det får inte vara någon risk för bett eller så. Vidare har vi fått gå i en riktigt brant gallertrappa och kört en vindmarkering. Vi har burit våra hundar och hundarna har blivit burna av andra människor än deras ägare. Det har varit en rolig dag, men vi har fått "sitta i karantän" mycket. Det kallas så när man sitter tillsammans i gruppen och väntar på sin tur.
 
 

flattiepawprints

En blogg om min flatcoated retriever Lakritz

RSS 2.0