Saker börjar falla på plats

Idag slogs jag av att flera saker har löst sig med Lakritz. Häromdagen fattade han grejen med apportbocken och kan nu hålla den så fint en stund. Dessutom funkar det nu mycket bättre för honom att sitta uppbunden. Han börjar inte pipa på en gång och kan sitta tyst en skaplig stund om det inte är i en för stimmig omgivning. Lakritz hoppar även in i bilen själv nu för tiden. Visserligen står han en stund och tvekar, men efter några sekunder brukar han skutta in. Bilåkandet är fortfarande inget han gillar, men när något är jobbigt blir man glad även för små framsteg.
 
I veckan har vi varit till Strömsholms specialistdjursjukhus. Där togs det blodprov på Lakritz för att kolla om han kan bli blodgivare. De vill tydligen bara ha hundar som har en viss typ av blod som kan ges till alla hundar, oavsett blodgrupp. Nu håller jag tummarna för att Lakritz har den blodgruppen. Tyvärr är det bara omkring 25% av alla hundar som har den passande blodtypen, men det är tyligen fler flattar än så som har den typen av blod.
 
I lördags var jag och Lakritz samt Enzo och hans matte och kollade på lydnadstävling. Det var roligt och intressant att se hur det går till. Jag råkade höra några riktigt kloka ord från en annan åskådare. Hon sade något i stil med att när man går in på apellplanen ska man inte gå in där för att få så höga poäng som möjligt. Däremot ska man gå in där för att visa alla vilken fin hund man har. Man ska visa att man är stolt över sin hund och det man gör tillsammans. De här orden var så fina och de ska jag tänka på när det blir min och Lakritz tur att gå in på planen.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

flattiepawprints

En blogg om min flatcoated retriever Lakritz

RSS 2.0